Ali Djeridi kvartett

torsdag 15 nov 19.30
Birka folkhögskola

Ali Djeridi. foto Stefan Bohlin

Krister Andersson tenorsax
Lars Jansson piano
Palle Danielsson bas 
Ali Djeridi trummor

Ali Djeridi säger: "Detta är en drömgrupp för mig som jag har satt ihop.” Han har haft en långvarig musikerrelation med Krister Andersson sedan sent 80-tal. Lars Jansson och Ali spelade ihop i Arko Big Band då det leddes av världsnamnet Maria Schneider med hennes musik år 2005. Palle Danielsson, världsbasisten och gruppens främsta musiker internationellt sett, kan stoltsera med en gedigen lista av spelningar med jazzens toppnamn som Bill Evans, Keith Jarrett, Charles Lloyd, Peter Erskine m.fl.

Lars Jansson som glatt Jämtlandspubliken många gånger med sitt melodiska, lyriska pianospel är också en fantastisk kompositör och ur en färsk recension saxar vi ” Kompet får det att svänga utöver det vanliga och Janssons musikaliskt kreativa pianospel hamnar i en klass för sig. Bästa konserten jag hört på länge. Den här kvartetten vill man bara höra mera av.”

Kvartetten kommer att spela musik av Lars Jansson, Ali Djeridi, Krister Andersson och från The Great American Songbook. Välkommen att uppleva livemusik med professionella musiker av högsta kvalitet. 
 
Entré 200: - Medlemmar 170: - Studerande/ungdom 100: -
Förköp här eller vid Visit Östersund (turistbyrån) 063-701 17 00
 

Krister Andersson. foto Mats Blomberg
Lars Jansson. foto Carl Störmer
Palle Danielsson. foto Sune Andersson www.jazzbilder.se