Ellen Andersson Band

tisdag 23 november 19.30
Gamla Teatern Östersund

Ellen Andersson

Ellen Andersson sång
Fredrik Kronkvist alt sax
Anton Forsberg gitarr
Niklas Fernqvist kontrabas
Johan Löfcrantz Ramsay trummor

Ellen Andersson har beskrivits som två röster i en - den unga, nyfikna och den äldre, erfarna - en människa med en sällsynt konstnärlig tyngd. Den 6 november släpper hon sitt efterlängtade andra album i eget namn: You Should Have Told Me.

Sedan succédebuten 2016 med I’ll Be Seeing You har hon hyllats av både recensenter och publik såväl i Sverige som utomlands och etablerat sig som en av de mest framstående rösterna på den svenska jazzscenen. Med miljontals streams och hundratals konserter i ryggen har hon de senaste åren setts och hörts på scener och konserthus över hela landet, bland annat med Sveriges Radios Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester och Norrbotten Big Band - men på det nya albumet återvänder hon till kärnan: jazzkvartett, ett modernt, akustiskt sound - nutida, fängslande och personligt.

Sedan debutalbumet har Ellen bland annat fått ta emot Gyllene Skivan för årets bästa jazzutgivning, Jazzkatten i kategorin Årets nykomling av Sveriges Radio P2 och Gunnar Hoffstens Stipendium (2020).

Biljetterpriser:
Ordinarie 250:-, Jazz i Jemtland medlem 200:-, studerande/ungdom 100:-

Förköp här
Du har även möjlighet att köpa biljetter över disken på Visit Östersund (turistbyrån i Östersund), Rådhusgatan 44.  063-701 17 00
Nuvarande öppettider måndag-fredag 10.00-15.00.
För aktuella öppettider se www.visitostersund.se 

Vi följer Covid rekommendationer angående avstånd och publikantal.
För nuvarande gäller ett publiktak på max 150 personer.