Slutsåld!

Nu är dubbelkonserten Jazz på Residenset fredag 13 oktober slutsålda! Vi kommer inte att sälja biljetter vid dörren. Gärna titta lite längre fram för en annan konsert under hösten. Viktoria Tolstoy Quartet närmar sig och många har redan köpt biljetter.

Läs hela inlägget »

Vid dubbelkonserten Jazz på Residenset fredag 13 oktober gäller som det står i programmet inga frikort/ fribiljetter på grund av ett begränsat antal platser. Vi har också rekommenderar förköp. Nu kan vi  konstatera att förköp är nödvändigt för att vara säker på en plats. 

Läs hela inlägget »

Höstsäsongen 2017 är i full gång. Bernt Rosengren kvartett med Christina Gustafsson inledde torsdag 14/9. Vi saxar ur LO Rindbergs recension i LT ” Bernt Rosengren still going strong. Det är attack från första början... En riktigt bra jazzkväll blev det för den talrika publiken. ”
 
 

Läs hela inlägget »

Jazzvänner! Höstens program finns nu på vår hemsida. Ladda hem vår nya programblad.

Läs hela inlägget »

Jazz i Jemtland vill passa på att tipsa om möjligheten att lyssna till jazz inne i stan på Captain Cook på lördag 12 aug 14.00. Stig Sjöberg, trummor, Kjell FredrikssontenorsaxLars-Erik Forslund och Jonny Johanssongitarrer och på basen Hans Lundhag är uppställningen.

Läs hela inlägget »

Jazzvänner, medlemmar
 Jazz i Jemtlands styrelse har nu ”spikat” höstens spelningar för året 2017, föreningens 49:e .Vi tycker att vi igen kan bjuda på ett kvalitativt bra, varierat och attraktivt program. Läggs ut på vår hemsida i juli-aug och tryckta programmen i er brevlåda senare delen av augusti räknar vi med.

Bernt Rosengrens kvartett med Rigmor G:s ”syrra” Christina blir starten torsdag den 14 september på Gamla Teatern  och sedan i snitt ett par spelningar i månaden med avslutningen ”Birkajazz” den 7 december på Movitz.
 
Vi vill också passa på att tipsa om möjligheten att lyssna på jazz i Bräcke, Bensjö.  Först Swing and Sweet och ett relativt nybildat band Oldtimers medbl.a. Nalle Werner, kontrabas, bandledare och bygdens son Ove Magnusson tenorsax. Tisdag 11 juli 19.00. Sedan traditionsenligt i Bensjö ”Håttgåbban”, tisdag 25 juli 19.00. Kultbandet, som i rask takt närmar sig sitt femtioårsjubileum.
 
En fortsatt trevlig sommar, Jazz i Jemtland

Läs hela inlägget »

På föreningens årsmöte i början av mars på Gamla Teatern, bjöds medlemmarna på gamla "jazzgodisar" av Björn Scharin, Peter Graae på gitarrer och Hans Lundhag på bas, förutom dom vanliga mötespunkterna med bl.a. val av ny styrelse.

Läs hela inlägget »

Föreningens årsmöte hölls den 2 mars på Gamla Teatern och förutom vanliga årsmötesförhandlingar och val av ny styrelsebjöds medlemmarna på en samling gamla ”jazzgodisar” av Björn Scharin och Peter Graae på gitarrer och Hans Lundhag på bas.

Läs hela inlägget »

Ons 8 feb 19.30  på Storsjöteatern ISABELLA LUNDGREN, Carl Bagge trio med Peter Asplund och Nordiska Kammarorkestern. En storsatsning av Jazz i Jemtland i samarbete med Musik Västernorrland. Läs mer

Läs hela inlägget »

Nu kan du läsa om, lyssna till, njuta av och även köpa alla nio av vårens konserter från Jazz i Jemtland. Du hittar Nordiska kammarorkestern, Emil & Pippi med Norrbotten Big Band, toppmusiker som Jan Lundgren Trio, Mads Mathias Quartet, Rigmor Gustafsson kvartett mfl. Förköp finns för alla konserter.
Skicka gärna länken till dina favoriter med Facebook, Messenger, e-post, sms och uppmuntra dina vänner att vara med på en mycket "jazzig" vår. 

Läs hela inlägget »