Karl Olandersson Kvartett

torsdag 10 nov 19.30
Gamla Teatern Östersund

Karl Olandersson

Karl Olandersson trumpet
Magnus Hjorth piano
Martin Sjöstedt kontrabas
Daniel Fredriksson trummor

Karl Olandersson Kvartett, eller KOK som bandet även kallas, anses av många som en av landets bästa jazzakter och konserten bjuder på medryckande sväng, melodisk och rytmisk elegans, stor dynamisk spännvidd och spännande samspel av högsta klass.

Bandets musiker tillhör den absoluta toppen av svenska jazzmusiker och deras genuina kunskap om jazztraditionen kokas i kvartetten samman och ger en personlig prägel på Karl Olanderssons musik. Kvartetten har funnits sedan 2017 och har nu släppt tre skivor, senast den kritikerrosade ”Walk And Talk”

Karl Olandersson är en av landets mest uppskattade jazztrumpetare. Vid sidan av sin egen kvartett är han flitigt anlitad som solist i olika jazzsammanhang och medverkar även i tv-produktioner som exempelvis Let’s Dance, Idrottsgalan och Allsång på Skansen. Som trumpetare är Karl inspirerad av jazzhistoriens giganter, från Armstrong till Marsalis.

Musikaliskt har han genom dessa utvecklat ett personligt uttryckssätt, präglat av spontanitet, teknisk och rytmisk finess, melodisinne och en stor variation i register och dynamik.

Karl Olandersson finns på Spotify.
 

Karl Olandersson. foto Sune Andersson www.jazzbilder.se
Magnus Hjorth
Martin Sjöstedt. foto Casper Hedberg
Daniel Fredriksson. foto Sune Andersson www.jazzbilder.se

Gamla Teatern, Thoméegränd 20, 831 34 Östersund