Amanda Sedgwick Quintet

torsdag 23 okt 2014 19.30   
Movitz - Scandic Hotel Östersund City

Bilder från konserten av KG Görsten

loading...
Amanda Sedgwick Quintet - foto  Kenneth Schlaich Amanda Sedgwick Quintet - foto Kenneth Schlaich

Amanda Sedgwick altsaxofon
Dwayne Clemons trumpet
Leo Lindberg piano
Kenji Rabson bas
Moussa Fadera trummor

Tidlös, fräsch, oftast hårt svängande jazz i Bud Powell och Jackie McLeans anda, en blandning av hennes egna kompositioner och mer okända jazzlåtar.

Det är vad Amanda Sedgwicks Quintet bjuder på.

Hon säger att det är jazz med ett råare, stramare, samtidigt friare uttryck än vad hon bjudit på tidigare. Det är jazz som föds ur den musikaliska logiken, inte i en tänkt attityd, och med det känslomässiga uttrycket som en naturlig följd. Här finns gott om plats för henne själv och de handplockade musikerna att lysa!

Och Amanda Sedgwick banar ständigt ny väg genom den täta ackordväven, hon åkallar jazzhistorien och slänger in ett citat eller två, ger upprepade prov på sitt fysiskt dansanta tonflöde.

Summan är inget mindre än hårt svängande jazz fylld av rika ackord och klara färger. Det är musik som både är vacker och väcker starka känslor.

Amanda Sedgwick har varit verksam som bandledare, kompositör och frilansande musiker och solist i Sverige och USA de senaste femton åren. Hon har gett ut tre skivor i eget namn där hennes kompositioner varit centrala: ”Volt”, ”Reunion” och ”Delightness”.

Genom åren har Amanda Sedgwick spelat med namn som Rolf Ericson, Bernt Rosengren, Nisse Sandström, Freddie Redd, Walter Booker, Jeremy Pelt, Johnny O´Neal, Sacha Perry, Willie Jones, Jimmy Wormworth, Leroy Williams och Deborah Brown.

Hon har undervisat på Musikhögskolan i Stockholm och Morehouse College i Atlanta och ger workshops på musikhögskolor och folkhögskolor.

Idag är Amanda bosatt i Stockholm, men vistas fortfarande ofta i New York, där hon framträder regelbundet på jazzklubben Smalls med Freddie Redd, Leroy Williams och Sacha Perry. Hon leder också sin egen kvintett med trumpetaren Dwayne Clemons och hörs i sammanhang som Stockholm Jazz Orchestra, Håkan Broströms New Places Orchestra, Ann-Sofi Söderkvist Jazz Orchestra, Peter Asplunds Dektett och Kustbandet.

I januari 2013 spelade Amanda med Tommy Körberg och Sarah Dawn Finer i ett hyllningsprogram till Quincy Jones i Berwaldhallen med Sveries Radios Symfoniorkester under ledning av Anders Berglund.

Förköp 160:-  medlemmar 130:-
Vid dörren 180:-   medlemmar 150:-
Studerande vid dörren 100:- 
 

Klick på bilden och ladda hem affischen Klick på bilden och ladda hem affischen

In My Mother’s Garden
Amanda Sedgwick

Shadow And Act
Amanda Sedgwick

River Park Towers
från skivan Shadow And Act
Amanda Sedgwick Quintet

Just For Now
Walter Bishop Jr.

Amanda Sedgwick - foto Goran James Djordjevic