Om oss

Jazz i Jemtland  är en idéell förening som bildades för 50 år sedan av två jazzprofiler, Ingvar Johansson och Lasse Hörnfeldt. Redan på 50-talet fanns det olika jazzklubbar i sta'n utan att det bildades en formell förening.

Jazz i Jemtland arrangerar 10 – 15 konserter per år med ett varierat utbud och hög kvalitet vilket är en inspirationskälla för länets musiker.

Vår vision är att ta hit de ännu okända talangerna, de stora stjärnorna samt att ha ett brett utbud så vi kan tillfredsställa våra medlemmars varierande musiksmak. 

Föreningen har ekonomiskt stöd ifrån Svensk Jazz, Östersunds kommunRegion Jämtland Härjedalen och  Länskulturen

Jazz i Jemtland samarbetar med Estrad Norr, Musik Västernorrland, Jazzklubbarna vid kusten, ABF Jämtland Härjedalen, Birka folkhögskola, Jazzköket samt Klubb SAM (Småskalig Akustisk Musik).

En viktig sponsor/partner är Åre Chokladfabrik.
 

Vi som jobbar åt dig - Jazz i Jemtlands styrelse

Örjan Ernehed  - ordförande 
Margareta Kallin - vice ordförande ​​​​​​​ 
Rebecca Eriksson
- sekreterare 
Björn Henriksson - kassör 
Douglas Andersson - ledamot

Tillgänglighet

Föreningen Jazz i Jemtland har ingen egen konsertlokal utan hyr. Arrangemangen är i regel på Gamla Teatern Östersund
Lokalen är fullt ut handikappanpassad. Hörselproppar finns i kassan. Lokalen har bra/delvis svag belysning. Tillgången och närheten till buss, kommunikationer och parkeringar är god. Finns något problem betr. tillgängligheten vid våra konserter kontakta oss gärna någon dag före så kan vi säkert tillsammans hitta lösningar.