Mette Juul med Alex Riel Trio

torsdag 27 nov 2014 19.30  
Movitz - Scandic Hotel Östersund City

Mette med Alex Riel Trio Mette med Alex Riel Trio

Mette Juul sång & gitarr
Heine Hansen piano
Alex Riel trummor
Jesper Lundgaard bas

Så serveras vi delikatesser från Köpenhamn.

Mette Juul slog sin väg in i hjärtat på många jazzkritiker tillbaka i 2010 med sitt debutalbum, Coming In From The Dark, med Alex Riel, Jesper Lundgaard och Heine Hansen. Framstående musiker som trumpetaren Palle Mikkelborg och gitarristen Poul Halberg stödde dessutom den unga sångerskans debut. Mettes andra skiva blev Moon On My Shoulder med Ambrose Akinmusire trumpet, Lars Danielsson bas, Morten Lund trummor och Nikolaj Hess piano.

Mette växte upp i en liten by, Hornsyld, på Östjylland. Hon har också bott i Odense, London och Köpenhamn. Vid sidan av sin sångkarriär har hon jobbat som sånglärare. Hon tog examen på The Rhythmic Music Conservatory i Köpenhamn.

Mette Juul har turnerat internationellt sedan 2007.

Alex Riel är en av Europas mest hyllade och mest presterande trummisar. Alex är känd för sin originella stil och förmåga att lyssna på sina medspelare. Sedan 1960-talet har han i stor utsträckning eftersökts av europeiska och amerikanska musiker. Piano trios har haft en speciell plats i Alex Riels hjärta ända sedan han turnerade med Bill Evans Trio vid 25 års ålder. Sedan dess har han haft sällskap av en stjärnspäckad parad av framstående jazzpianister som Oscar Peterson, Billy Strayhorn , Kenny Drew, och på senare år Michel Petrucciani, Kenny Werner, Enrico Pieranunci och John Taylor .

Jesper Lundgaard har varit Alexs musikaliska partner och lekkamrat i många år. Som en makalös basist med stort ljud, fantastiskt swing och superb melodisk känsla är Jesper Lundgaard allmänt känt som att vara bland världens bästa. Alex Riel om Jesper Lundgaard: – Jesper spelar med en intensitet och känslighet som aldrig upphör att överväldiga och flytta mig. Hans unika ton och lyhördhet som spelare är en present till en trummis som jag, som älskar att improvisera och gå med idéer som föds i ögonblicket.

Heine Hansen är en av de största samtida talanger inom den skandinaviska jazzscenen. Den unge pianisten är en unik källa till inspiration för trions erfarna mästare med sin melodiska känslighet i ballader och rytmisk drive i upptempolåtar .

Förköp biljetter här.
Förköp 180:-  medlemmar 150:-
Vid dörren 200:-   medlemmar 170:-
Studerande vid dörren 100:- 
 

Klick på bilden och ladda hem affischen Klick på bilden och ladda hem affischen

Be cool från skivan Moon On My Shoulder

In This Life från skivan Moon On My Shoulder

Humdrum Blues från skivan Moon On My Shoulder

How Many Hours Must I Travel Alone från skivan Moon On My Shoulder