Feya Faku Quartet
och Amy Campbell från Sydafrika

tors 15 okt 19.30
Gamla Teatern Östersund

Feya Faku - foto Donne Dowlman Feya Faku - foto Donne Dowlman

Fezile ”Feya” Faku trumpet, horn 
Nduduzo Makhathini
piano
Benjamin Jeptha bas 
Ayanda Sikade
trummor

Feya Faku, Sydafrikas ledande lyriske jazztrumpetare och populär kompositör kommer till Region Mitt på turné med sin egen grupp bestående av de bästa unga jazzmusikerna i Sydafrika. Faku är ett internationellt namn som reser och ger konserter i stora delar av världen.                

Vid pianot sitter en i jazzkretsar känd yngre musiker Nduduzo Makhathini som i Sydafrika är årets ”Standard Bank Young Artist for Jazz” och då spelar och uppmärksammas på olika sätt i landet under året. Benjamin Jeptha endast 22 år spelar kontrabas och har varit i Sverige tidigare genom ett utbytesprojekt lett av Musik Västernorrland.

Ayanda Sikade spelar trummor och har spelat med bl.a Zim Ngqawana, Darius Brubeck, Bheki Mseleku. Han är mycket anlitad som sideman och en favorit bland gästande musiker i landet.

Som förband lyssnar vi på den unga sångerskan/pianisten från Kapstaden Amy Campbell och hennes kvartett: Murray Buitendag trombonRyan McArthur 
kontrabas och Kurt Bowers trummor.

Fakus 20-åriga vänskap och utbyte med den holländska saxofonisten och bandledaren Paul van Kemenade gör det möjligt för oss här i Norden att se och lyssna på Faku och andra afrikanska musikanter live.

Spännande och roligt att för första gången i Jazz i Jemtlands snart  50-åriga historia få presentera gäster från en ”ny” kontinent, Afrika, med en kultur där delar av jazzens rötter kan sökas, spåras och hittas.

Presenteras i samarbete med Musik Västernorrland

Entré 200:- Medlem 170:- Studerande/ungdom 100:- Förköp till samma pris som i dörren. Betala och skriv själv ut biljett från vår hemsida eller köp hos Visit Östersund (turistbyrån).

Jazzbuffé dukas fram från 18.00 på Gamla Teatern till ett pris av 99:-.
 

Några av kvällens musiker tillsammans. FEYA FAKU, Herbie Tsoaeli bass Ayanda Sikade drums Mthunzi Mvubu alto sax Nduduzo Makhathini piano.

Nduduzo Makhathini - foto Adam McConnachie Nduduzo Makhathini - foto Adam McConnachie
Benjamin Jeptha - foto Gregory Franz Benjamin Jeptha - foto Gregory Franz
Ayanda Sikade - foto Marcel Meier Ayanda Sikade - foto Marcel Meier
Amy Campbell Amy Campbell

Ilizwi (The Voice) från från Feya Fakus skivan Hommage (1999)

Hymn for all Feya Faku Quintet
live at the Bird's Eye Jazz Vlub
Basel, 21 aug 2013

Emaqongqo från Nduduzo Makhathinis skivan Mother Tongue (2014) 

A Short Prayer från Nduduzo Makhathinis skivan Mother Tongue (2014)