Ulf Andersson New Quartet
featuring Hannah Svensson

tors 26 nov 19.30
Movitz - Plaza Restaurants, Scandic Östersund City

Ulf Andersson New Quartet: Hans, Ewan, Ulf, Chris - foto Hasse Lindén Ulf Andersson New Quartet: Hans, Ewan, Ulf, Chris - foto Hasse Lindén

Ulf Andersson saxofon, flöjt
Ewan Svensson gitarr
Hans Backenroth bas
Chris Montgomery trummor
Hannah Svensson sång

En svensk jazzlegend, Ulf Andersson tillsammans med svensk jazz nya sångstjärna Hannah Svensson. Ulf Andersson, en gång medlem i trombonisten Eje Thelins kultomspunna kvintett har under ett halvsekel varit en av landets främsta saxofonister och framgångarna fortsatte efter Thelin i fusiongruppen EGBA men också med akter samman med t.ex. Monica Z och ABBA.

Kvartetten har varit i farten sedan 1998 då debutskivan Flying Carpet släpptes.

Ewan Svensson, en lysande gitarrist var det ett tag sedan vi hörde här uppe i norr och som vi gläds över att åter få höra och se. Lika tycker vi om Hans Backenroth som definitivt är en basist av allra högsta internationella klass och alltid ger ”järnet”.

Gruppen spelar originallåtar av Ulf och Ewan varvade med favoritstandards. Ett spännande möte blir det med Hannah och alla är förstås varmt välkomna.

Presenteras i samarbete med Länskulturen, Hörbart.

Entré 200:- Medlem 170:- Studerande/ungdom 100:- Förköp till samma pris som i dörren. Betala och skriv själv ut biljett från vår hemsida eller köp hos Visit Östersund (turistbyrån).  

Jazzbuffé dukas fram från 18.00 på Movitz till ett pris av 99:-.
 

Ulf Andersson - Sune Andersson Ulf Andersson - Sune Andersson
Hans Backenroth - foto Erja Lempinen Hans Backenroth - foto Erja Lempinen
Chris Montgomery Chris Montgomery
Hannah Svensson - foto Peter Claesson Hannah Svensson - foto Peter Claesson