Karin Krog Kvartett

tisdag 20 sept 19.30
Movitz – Scandic Östersund City

Karin Krog - foto Vidar Ruud Karin Krog - foto Vidar Ruud

Staffan William-Olsson gitarr
Terje Gewelt bas
Tom Olstad trummor
Karin Krog sång
 
Karin Krog är fortfarande Norges ledande jazzvokalist och en av Europas mest respekterade och omtyckta jazzsångerskor. Det är nu över 50 år sedan hon debuterade som soloartist. Med personlig stil och ständig förnyelse har hon hela tiden fängslat och överraskat. Hon är lika hemma med jazzstandards som blues och elektroniska experiment. 

Karin har genom åren samarbetat med en mängd norska och internationella musiker, bland andra Jon Christensen, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Kenny Drew, Archie Shepp, John Surman, Red Mitchell och Bengt Hallberg. Hon har gett ut över 30 album och vann 2013 en norsk Grammy med Sånger om ditt och datt.

Med sig har hon förstås välmeriterade musikanter. Staffan William-Olsson, gitarrist i toppklass som bl.a. startade och ledde mycket uppskattade ministorbandet Sharp 9, Tom Olstad på trummor som spelat med stjärnor som Art van Damme och Art Farmer och basisten Terje Gewelt, som på 80-talet studerade vid Berklee College of Music, Boston och spelade på den amerikanska jazzscenen.

Jazzlegenden Karin Krog besökte oss senast här i Jämtland för över 10 år sedan.  Och nu får vi chansen igen då hon med sin kvartett turnerar i Norrland i ett samarbete med Svensk och Norsk Jazz.

Entré 200:- Medlemmar 170:- Stud/ungdom 100:-

 

Karin Krog - foto Maria Gossé Karin Krog - foto Maria Gossé