Second Line Jazz Band

onsdag 5 okt 19.30
Movitz – Scandic Östersund City

Second Line Jazz Band

Jesper Albrektsson trumpet, sång
Niklas Carlsson trombon
Olof Skoog saxofon, klarinett, sång
Anders Wasén banjo
Per Bach bas
Johan Horner trummor

 
Tradjazzbandet bildades 1989 och är numera etablerat som ett av Europas mest populära band i genren. Med en repertoar som spänner mellan Bunk Johnson och Kid Ory till Bob Dylan via Louis Prima och Irving Berlin, blues och gospel, har bandet blivit publikfavoriter var man än uppträder.

Second Line Jazzband har producerat fjorton CD-skivor, varav den senaste Monkey Man släpptes i november 2015, men framför allt har bandet gjort sig känt som ett liveband. Detta märks inte minst av orkesterns flitiga turnerande. Genom åren har också en mängd solister gästat bandet, så som Lillian och Tricia Boutté, Anti Sarpila, Roy Williams, Isabella Lundgren med flera.

Varje år sedan 2009 delar bandet ut Second Line-priset till en musiker de själva tycker förtjänar det. Pristagare 2015 var Gustav Lundgren (SE) – gitarr och 2014 Klas Lindqvist (SE) – saxofon, klarinett.

Sex unga synnerligen musikaliska och härligt goa gubbar från Göteborg som spelar tradjazz med en god portion av både passion, stor publiknärvaro och humor. Det brukar bli välbesatt när Second Line Jazzband är på plats så köp biljetterna i god tid.

Entré 250:- Medlemmar 200:- Stud/ungdom 100:-