Stockholm Jazz Orchestra

tisdag 27 sept 19.30
Gamla Teatern Östersund

Stockholm Jazz Orchestra Stockholm Jazz Orchestra

Stockholm Jazz Orchestra (SJO) har konserter och turnéer över hela världen bakom sig. Bandet är ett av de ledande i sin genre. SJO har spelat i USA, Mexiko, Argentina, Uruguay, Sydafrika, Europa och Norden på olika klubbar och festivaler.

En lång rad av Sveriges främsta jazzmusiker har spelat eller spelar i bandet, allt under ledning av Fredrik Norén som fungerar som musikalisk ledare. I princip alla i SJO verkar som jazzmusiker på heltid och har egna grupper som haft och har stora framgångar.

SJO firade förra året 30 år som orkester med att ge ut CDn ”Today”. En platta som fått lysande recensioner och som presenterar musik av bandets medlemmar.
SJO spelar modern storbandsjazz rotad i traditionen med ensemblespel i den högre skolan och stort utrymme för improvisationer. På norrlandsturnén nu i höst gästar och spelas musik av östersundsbördige pianisten/kompositören Peter Knudsen.

Jukkis Uotila ordinarie trumslagare i SJO men också en lysande pianist, Kasperi Sarikoski, trombon, och Fredrik Lindborg, saxofon, är några välkända musiker i SJO som vi som publik har sett, hört/lyssnat till bl.a. som gäster i storbandet High Coast Jazz Orchestra (HCJO). 

Presenteras i samarbete med Musik Västernorrland.

Entré 250:- Medlemmar 200:- Stud/ungdom 100:-

 

Baxter Theatre, Cape Town SA, July 2015 Baxter Theatre, Cape Town SA, July 2015