The New York Jazz Exchange

torsdag 27 okt 19.30
Movitz – Scandic Östersund City

Sean Nowell tenorsaxofon
Fredrik Olsson gitarr
Leo Lindberg klaviatur       
Lars Ekman
bas
Moussa Fadera trummor
 
Här bjuds en kvintett som säsongvis alternerar mellan USA och Sverige. Sean Nowell är bosatt i jazzmeckat New York och spelar ständigt på de olika klubbarna i stan, både med egna och i andras grupper. Med båda fötterna i den djupa jazztraditionen har han släppt flera skivor i eget namn och han spelar världen över, senast en längre turné i Kina med eget band.

Leo Lindberg, nu 23 år, har redan en häpnadsväckande karriär bakom sig; slagverk, flöjt, trumpet, gitarr, kontrabas … så småningom på pianopallen och på den vägen är det. Turnerar flitigt och är uppmärksammad i flera pris-och stipendiesammanhang bl.a. med solistpriset i tävlingen Young Nordic Jazz Comets. ”Hans tonkaskader är det en fröjd att lyssna till” är en del i en prismotivering och själv anser han att det måste svänga om musiken. 2014 släppte han sin första egna skiva Leos Bag.

Fredrik Olsson på gitarr är en del av den svenska jazzscenen sedan länge och numera New York-boende Lars Ekman är även en spännande solist på sin bas. Moussa Fadera, som ersätter Joe Abba på trummorna, känner vi väl till från många spelningar i Jämtland.

Följ med på en resa rakt ner i huvudströmmen av jazz i mainstreamens och bebopens anda. Standardlåtar, ballader, evergreens, blues m.m. där sväng, glädje och samspel står i fokus.

Presenteras i samarbete med Länskulturen, Hörbart.

Entré 200:- Medlemmar 170:- Stud/ungdom 100:-
 

NYJE NYJE