Bernt Rosengren kvartett
med Christina Gustafsson

torsdag 14 sept 19.30
Gamla Teatern Östersund

Hans Backenroth, Bernt Rosengren, Bengt Stark Hans Backenroth, Bernt Rosengren, Bengt Stark

Bernt Rosengren saxofon 
Stefan Blomquist
piano
Hans Backenroth kontrabas
Bengt Stark trummor
Christina Gustafsson sång
 
Vi har nöjet att öppna hösten 2017 med jazzsångerskan Christina Gustafsson i sällskap med en av dom absolut största tenoristerna, Bernt Rosengren och hans förnämliga, samspelta kvartett.

Bernt Rosengren är en jazzikon, ett internationellt namn och vi vill här bara påminna om att han under åren belönats med sex gyllene skivor av Orkesterjournalens jury och läsare, mer än någon annan musiker. Senast för I’m Flying 2010. Stefan Blomquist, piano/keyboard, har spelat med jazzfusionsgruppen EGBA och Imperiet och under 80-talet turnerat och gjort skiv- inspelningar med bl.a. Monica Z, Ulf Lundell och Olle Adolphsson. Hans Backenroth, känner vi väl till som en basist i världsklass, och Bengt Stark, en av Sveriges främsta jazztrummisar, fullbordar kvartetten. 

Christina Gustafsson, Rigmors yngre syster, får ”varje ton att låta självklar, vilket är få sångare förunnat” är ett omdöme och att systrarna tillhör eliten av Europas jazzsångerskor är ett annat. ”Jazz ska svänga” säger kvällens hyllade saxofonist/flöjtist och kompositör. Musik lyssnar vi till ur hans mycket breda repertoar, klassiker ur The American Songbook, egna kompositioner m.m.


 

Christina Gustafsson. Foto Fredrik Jonsson Christina Gustafsson. Foto Fredrik Jonsson
Stefan Blomquist Stefan Blomquist