Slutsåld! Jazz på Residenset - Dubbelkonsert

fredag 13 okt 19.30
Länsresidenset, Köpmangatan 22

Foto Länsstyrelsen Jämtlands län Johan Loock Foto Länsstyrelsen Jämtlands län Johan Loock

Peterson-Berger Revisited:
Joakim Milder saxofon
Peter Knudsen piano
Svante Söderqvist bas
Tomas Nyqvist trummor, slagverk
och
Mathias Algotsson piano
Svante Henryson cello

I den ena delen tar sig fyra improvisationsmusiker an Wilhelm Peterson-Bergers kompositioner som språngbräda för nya musikaliska upptäckter. Upphovsmannen bakom detta spännande projekt är den Östersundsbördige pianisten/kompositören Peter Knudsen.
För projektet har Peter samlat en spännande konstellation musiker, med saxofonisten Joakim Milder som främste melodibärare. Milder, som spelat med internationella jazzstorheter som bl a Paul Bley och Tomasz Stanko verkar ofta genreöverskridande och passar lika naturligt i konstmusikaliska sammanhang som inom jazz och popmusik.

I den andra halvan av kvällen får vi höra ett inspirerat möte mellan cellisten Svante Henryson och pianisten Mathias Algotsson, som spelar runt om i världen och även är uppskattad som kompositör.
Svante Henryson började sin musikerbana som el- och kontrabasist inom rock och jazz. Efter studierna, blev han rekordung solobasist i Oslo Filharmonien. Därefter följde ett musikaliskt lappkast med flytt till USA under några år och elbasist i ett världsberömt hårdrockband tillsammans med gitarristen Yngwie Malmsteen. Nu prisbelönt tonsättare, och konstnärlig ledare för Umeå kammarmusikfestival. Här spelar Henryson på sitt tredje huvudinstrument, cello.
Räkna med jazzstandards och originalmaterial i nya och spännande tolkningar.
På grund av begränsat antal platser gäller inga frikort och förköp rekommenderas.

Presenteras i samarbete med Estrad Norr.

Mathias Algotsson. Foto Annika Falkuggla
Svante Henryson. Foto Mats Bäcker
Peter Knudsen. Foto John Malander
Joakim Milder. Foto Stanislaw Wadas
Svante Söderqvist. Foto Kenth Wångklev
Tomas Nyqvist. Foto Kenth Wångklev