Snorre Kirk Quintet

torsdag 28 sept 19.30
Movitz - Scandic Östersund City

Snorre Kirk Snorre Kirk

Jan Harbeck tenorsaxofon
Tobias Wiklund trumpet
Magnus Hjorth klaviatur
Lasse Mørck bas
Snorre Kirk trummor
 
Exilnorrmannen (bor nu i Köpenhamn) Snorre Kirk anses vara en av Europas snabbast stigande jazzstjärnor. Som kompositör och bandledare har han bl.a. tilldelats Årets Jazzskiva i Danmark 2012. Hans musik har kopplingar till Ellington, Charles Mingus och Miles Davis.
Jan Harbeck, som också tilldelats Årets Jazzskiva 2009, är ett av de tyngsta namnen i Danmark på sitt instrument och jämförs med bland andra Ben Webster, som under en period var bosatt i vårt södra grannland. Tobias Wiklund flyttade som tjugoåring till Danmark och blev snabbt en del av Köpenhamns musikliv, nu en musiker av allra högsta rang.

Kirk låter ofta sin teknik, skicklighet med trumpinnarna vila och nöjer sig med att smakfullt och tajt hålla takten, stötta och lyfta fram sina medmusikanter där bl.a. den svenske pianisten Magnus Hjorth (sedan 2004 bosatt i Danmark) får lysa. Tillsammans med danske Lasse Mørck på basen är det en otroligt samspelt ensemble. 
Resultatet är svängig, klassisk och tidlös jazz av bästa märke! En kvintett som klarar av swing och kollektiv New-Orleans-improvisation med en oerhörd finess.

Presenteras i samarbete med Musik Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen Kulturen, Hörbart.

Jan Harbeck. Foto Søren-Wesseltoft Jan Harbeck. Foto Søren-Wesseltoft
Tobias Wiklund. Foto Christophe Alary Tobias Wiklund. Foto Christophe Alary
Magnus Hjorth. Foto Stephen Freiheit Magnus Hjorth. Foto Stephen Freiheit
Lasse Mørck Lasse Mørck