Viktoria Tolstoy Quartet

torsdag 9 nov 19.30
Movitz - Scandic Östersund City

Viktoria Tolstoy Quartet. Foto Kenth Wångklev
Viktoria Tolstoy Quartet. Foto Kenth Wångklev
Viktoria Tolstoy. Foto Grosse Geldermann Viktoria Tolstoy. Foto Grosse Geldermann

Viktoria Tolstoy sång
Krister Jonsson gitarr
Mattias Svensson bas
Rasmus Kihlberg trummor
 
Mångsidiga Viktoria Tolstoy, efter många år åter på besök hos Jazz i Jemtland i det ”lilla formatet”. Hon är sedan länge etablerad som en av de ledande rösterna på dagens jazzscen – kristallklar och vibrerande, ibland vild, aldrig helt tam. När Viktoria Tolstoy sjunger en sång så är det inte enbart en tolkning; hon formar och gör den alltid till sin egen. Helt orädd kastar hon sig mellan genrer och är en mästarinna på att fånga kärnan i allt hon tar sig för. En färgstark sångerska och begåvad artist som toppar sig själv varje gång hon äntrar en scen, utkom nyligen med en ny uppmärksammad skiva Meet Me At The Movies.

Krister Jonsson, respekterad, och lovordad gitarrist som vi minns bl.a. från fina konserter med Linda Pettersson. Mattias Svensson, har spelat med Jan Lundgren i många år och är en av de mest lysande och efterfrågade basisterna i sin generation med ett unikt sound. Listan på artister som trummisen Rasmus Kihlberg jobbat ihop med förutom Victoria är både brokig och lång; Tom Jones, Titiyo, The Cardigans, Arne Domnerus, Tomas Ledin, Toots Thielemans, Lill-Babs m.fl. Något av en musikalisk kameleont.
Välkommen att uppleva livemusik av högsta kvalitet med professionella musiker i ett mycket varierat konsertprogram.   

 

Video från Ystad Jazz Festival 2017 upplagd av någon som inte kan stava Viktorias namn men en bra video av konserten som kommer till Movitz-Scandic Östersund City.

Viktoria Tolstoy Quartet. Foto Krister Jonsson
Viktoria Tolstoys senaste skiva
Krister Jonsson
Mattias Svensson Foto Sune Andersson - http://www.jazzbilder.se
Rasmus Kihlberg. Foto Meinl