Amanda Ginsburg kvintett

torsdag 8 nov 19.30
Marité, Sjötorget Östersund - Jazzbuffé från 18.00

Amanda Ginsburg. foto Samuel Andersson

Amanda Ginsburg sång
Joel Karlsson tenorsax, basklarinett
Filip Ekestubbe piano
Ludwig Eriksson bas
Ludvig Gustafsson trummor

2017 var ett händelserikt år för Amanda Ginsburg. Skivbolaget Ladybird (Naxos) fick snabbt upp ögonen för henne och en första singel, Havsmelodi, släpptes  våren 2017. I februari i år kom så debutalbumet Jag har funderat på en sak och omvärlden dröjde inte med sin förtjusning.

I maj i år mottog hon Olle Adolphsons stipendium på 25 000 kronor med motiveringen: ”Inte sedan Monica Zetterlund har jazz på svenska låtit så chosefri och självklar som när Amanda sjunger."

DNs Johannes Cornell gav albumet en fyra av fem i betyg och skrev: ”Det är musik som vinner mycket på just språket, men tilltalet är också musikaliskt okonstlat och direkt... Men Ginsburg har sin egen timbre och en närhet till sin musik och sina texter som känns distinkt personlig.”

Hon kommer nu för första gången på en turné i Norrland tillsammans med nya unga stjärnmusiker på den svenska jazzscenen.
 
Amanda Ginsburgs ton/uttryck påminner om den sång/musik som blev resultatet när Hasse & Tage skrev svenska texter till amerikanska och svenska melodier sjungna av Monica Zetterlund samtidigt som det finns ett eko av samma gammalsvenska traditioner som Jan Johansson och andra utvecklade på 60-talet.

Jazzbuffé från 18.00 - Buffé inkl salladsbuffé och kaffe - ingen förbokning. - 
 
Presenteras i samarbete med Klubb SAM

Skivonlsag till debutalbumet: Jag har funderat
Joel Karlsson
Filip Ekestubbe
Ludvig Eriksson
Ludwig Gustafsson