Norrbotten Big Band och Edda Magnason

tisdag 25 sept 19.30
Gamla Teatern Östersund
Jazzbuffé 17.00 - 19.00

Edda Magnason. foto Simeon Frohm
Norrbotten Big Band. foto Anders Alm

Edda Magnason slog igenom stort i långfilmen Monica Z, prisades med en Guldbagge och fick beröm för sitt sätt att sjunga och tolka legendens musik. Prestationen på filmduken år 2013 var så storartad att många kom att koppla ihop musiken och sångerskan Edda med Monica Z och glömde bort att framgångarna var ett resultat av ett väl genomfört arbete att ikläda sig en roll.

Att hon gett ut flera (hyllade!) album med egenkomponerad musik är kanske inte lika känt. I själva verket är Edda Magnason en musiker som i egen rätt skapar och framför musik. Tre kritikerrosade album – Edda Magnason, Goods och Woman Travels Alone – har hon hittills kommit ut med i eget namn.
Hon beskrivs som en intuitiv, intelligent och poetisk musikpersonlighet av stora mått som gärna skapar allkonstverk av sin musik. Hennes sätt att måla upp en egen värld för lyssnaren att utforska och hennes sångstil har emellanåt fått musikkritikerna att jämföra med Björk.

När Edda Magnason nu möter Norrbotten Big Band arrangerar bandets egen Håkan Broström tillsammans med gitarristen och producenten Johan Lindström (bland annat Tonbruket) hennes egen musik för storband.
Norrländska Socialdemokraten skrev vid premiären i fjol, ”Hennes coola läckra röst är som klippt och skuren till att sjunga jazz. Och hennes genomarbetade låtar är som gjorda för att kläs upp i bästa lyxiga storbandskostymen.”

Konserten är en fortsätting på succéturnén 2017 till Laholm, Lerum, Vara, Jönköping, Halmstad, Kungsbacka1, Narvik, Kiruna, Pajala, Övertorneå, Tornio, Piteå, Luleå, Älvsbyn, Jokkmokk.

Entré 250: - Medlemmar 200: - Studerande/ungdom 100: -.
 
Presenteras i samarbete med Musik i Norr.

Edda Magnason. Filmaffisch Monica Z
Edda Magnason