The Christmas Feeling -
Peter Asplund, Isabella Lundgren,
Vivian Buczek, Anna Jalkeus och
High Coast Jazz Orchestra ​​​​​​​

tisdag 4 december 19.30
Gamla Teatern Östersund

Peter Asplund. foto The Studio
The Christmas Feeling 2017. Isabella Lundgren, Vivian Buczek, Anna Jalkeus och Peter Asplund
High Coast Jazz Orchestra. foto Maria-Thérèse Sommar

The Christmas Feeling är julvarianten av Peter Asplunds "BIG BAND SHOW". Nya, fräscha arrangemang på både amerikanska och svenska julklassiker framförs av Asplund med fullt storband och gästerna Isabella Lundgren, Vivian Buczek, Anna Jalkéus. Kort och gott; Peter Asplund Big Band Show - The Christmas edition!

Peter Asplund blandar sedan några år tillbaka sitt trumpetspel i världsklass med sång av hög kvalitet.

Peter delar scenen med tre av våra främsta jazzsångerskor: 
Vivian Buczek, en enastående känsla för jazzens idiom med en underbar spontanitet, humor och glimten i ögat och på besök i våra trakter för första gången.

Det är även första besök för sångerskan, harpisten och kompositören Anna Jalkeus. Anna är dotter till Margareta Bengtsson och liksom sin mor spelar Anna också harpa och sjunger jazz på en uppseendeväckande hög nivå. Bor numera i USA där hon undervisar och sjunger.

Isabella Lundgren lyssnade vi till våren 2017 på besök med Nordiska Kammarorkestern. Isabella är numera etablerad som en av Sveriges absolut bästa och mest personliga jazz-sångerskor. Isabella vann Orkesterjournalens Gyllene Skiva tillsammans med Nordiska  Kammarorkestern och Peter Asplund. Skivan heter Somehow Life Got in the Way
 
Storbandet High Coast Jazz Orchestra, HCJO med nu 25 år på nacken leds av trumpetaren Fredrik Norén, som med sin erfarenhet och sitt kunnande vet vad som krävs för att nå upp till högsta standard. Bandet är ett länsband i samarbete med MusikVästernorrland och består av musiklärare, musiker och jazzentusiaster från regionen.


 
Presenteras i samarbete med Musik Västernorrland.

Peter Asplund. foto The Studio
Isabella Lundgren. foto Izabelle Nordfjell
Isabella Lundgren. foto Izabelle Nordfjell
Vivian Buczek. foto Pierre Ekman
Vivian Buczek. foto Pierre Ekman
Anna Jalkeus
Anna Jalkeus