Norrbotten Big Band med Bobo Stenson

tisdag 22 okt 19.30
Gamla Teatern Östersund - Jazztallrik från 18.00

Bobo Stenson. foto R R + Rmi Angeli
Norrbotten Big Band. foto Anders Alm

Bobo Stenson piano
Joakim Milder orkesterledare
SaxofonerHåkan Broström, Janne Thelin, Mats Garberg, Robert Nordmark, Per Moberg
TrombonerKarin HammarMichal Thomaszczyk, Grzegorz Nagorski, Björn Hängsel
TrumpeterBo Strandberg, Magnus Ekholm, Dan Johansson, Jacek Onuszkiewicz
Petter Olofsson bas
Sebastian Ågren trummor

Varje år hyllar Norrbotten Big Band en musiker för lång och trogen tjänst. I år är det ingen mindre än legendariske pianisten Bobo Stenson - som hunnit fylla 75 år.

Bobo Stenson är en legendar känd för sitt öppna sinne och för sin tidlösa musik. Han är produktiv som få, senaste skivan heter Contra la Indecisión - en platta som fick recensenterna att jubla - och som i april tilldelades Orkesterjournalisten pris Gyllene skivan.

Bobo har fyllt 75 år och det firar Norrbotten Big Band  tillsammans med sin konstnärlige ledare Joakim Milder! Vad passar väl bättre än att ge jubilaren ett antal skräddarsydda, rykande färska jazzkompositioner av kompositörer som Ulf Adåker, basisten Lars DanielssonRita MarcotulliAnna Gréta SigurðardóttirTomas Strønen och pianisten Britta Virves - med Bobo själv som solist? Även Joakim Milder har komponerat ett av födelsedagsbidragen.

I den här konserten får Bobo en välkommen utmaning att framföra ny musik och något som han hett längtat efter – en sammanhängande turné! 
Bobo Stenson grundade för ungefär 30 år sedan sin berömda trio, lika hett eftertraktad idag som vid startskottet. Trion gör fortfarande mellan 20 till 30 livespelningar per år i länder som Japan, Belgien och Tyskland. Men längtan efter att turnera "så som man gjorde förr" lever kvar hos Bobo och därför ger vi honom chansen att få drömmen uppfylld på en rad platser runt om i Sverige.

Varmt välkommen på en skön afton – med musikupplevelser av högsta klass!

Entré 250: - Medlemmar 200: - Studerande/ungdom 100: -
 
Presenteras i samarbete med Musik i Norr och Estrad Norr

Bobo Stenson pressbild
Joakim Milder. foto Marie Lundgren