Maria Kvist Trio - Jämtlandssångerna

tisdag 5 oktober 19.30
Gamla Teatern Östersund

Maria Kvist Trio

Maria Kvist piano/sång
Robert Erlandsson kontrabas
Isak Andersson trummor

Maria Kvist Trio har släppt skivan Jämtlandssångerna. Kvällen bjuds på en jazztrio av högsta kvalitet med folkmusikinspiration från Jämtland. Melodiöst, sofistikerat och brokigt där spelglädjen är i fokus! Jämtlandssångerna är Marias femte skiva men första med pianotrio.

... Denna remarkabla fullträff präglas av jazzstuk marinerad i det nordiska idiom som gärna hämtar idéer från geografiskt bestämd folkmusik. Låtarnas beskaffenhet äger anmärkningsvärd kvalitet. Hur är det möjligt att kunna plöja tillräcklig ny mark i en sådan upptrampad fåra? … Kulturbloggen 5/5

... Hon och hennes skickliga medmusiker är trogna traditioner och förebilder, men de har hela tiden en strävan att utveckla och återskapa något eget och självständigt. Det är den rörelsen och riktningen som är storslagen. Det lyckas de med tack vare sina tekniska skickligheter och sin kärleksfulla och ödmjuka inställning till musikaliskt skapande… LIRA 

Maria Kvist är uppvuxen i en musikalisk familj i Jämtland, hon började sin karriär när hon uppträdde med sin far. Hon intresserade sig för jazz under sista året på gymnasiet och fortsatte studera jazz under åren på folkhögskolan Birka.
Maria tog sig sedan vidare till Berklee College of Music i Boston USA samt Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Maria har sedan dess arbetat som professionell pianist och i olika konstellationer samt medverkat på inspelningar. Maria Kvist har etablerat sig som en av Sveriges mest anlitade pianister med starkt uttryck och som en sprudlande musikant. Maria har släppt sin fjärde kvartettskiva under 2019 och bl a turnerat i Estland under hösten.

Biljetterpriser:
Ordinarie 250:-, Jazz i Jemtland medlem 200:-, studerande/ungdom 100:-

 

omslag till skivan Jämtlandssångerna
Maria Kvist