B.B. & The Blues Shacks (DE)

söndag 1 oktober 19.30
Gamla Teatern Östersund

B.B. & The Blues Shacks. foto Felix Engel

Michael Arlt sång, munspel
Andreas Arlt gitarr, sång
Fabian Fritz piano, orgel
Henning Hauerken bas
Andre Werkmeister  trummor, slagverk

Ett av Europas bästa bluesband med över 30 år på turné över hela världen, det är mer än 4000 konserter. Bandet älskar sin musik och spelar blues så skickligt att även amerikaner tar av sig hatten för detta tyska band. Med sin blandning av Rhythm & Blues och en touch av "Sixties Soul" har de fått en fanbas runt hela globen.

Bandet fick otaliga priser som "German Blues Award" och titeln "Best Blues Band in Europe" av franska musikredaktörer. B.B. & The Blues Shacks står för fantastiska liveframträdanden och har etablerat sig som en toppakt utomlands.
De har spelat i Dubai, på Doheny Festival i Los Angeles och på Byron Bay Festival i Australien med artister som Bob Dylan, B.B. King och Elvis Costello inför tiotusentals.

Frontmannen Michael Arlt har länge tillhört den främsta ligan av europeiska blues- och soulsångare. Han är också en unik underhållare. Hans bror Andreas Arlt är en elegant stylist och anses nu vara en gitarrist i världsklass.
Fabian Fritz, Henning Hauerken och Andre Werkmeister levererar det unika driv och groove som du kan ta med dig hem från konserten.

Biljetterpriser:
Ordinarie 250:-, Jazz i Jemtland medlem 200:-, studerande/ungdom 100:-
 

Gamla Teatern, Thoméegränd 20, 831 34 Östersund