Sisters of Jazz

torsdag 26 oktober 19.30
Gamla Teatern Östersund

Sisters of Jazz. foto Sofie Barfoed

Anna Pauline Andersson sång, kapellmästare, arrangör, kompositör
Pernille Bévort  tenor/altsax
Lis Wessberg trombon
Catrine Ullerup Frølund piano
Benita Haastrup trummor, percussion
Hilda Nordqvist bas

Sisters of Jazz hyllar den dolda kvinnokraften i jazzen! Bandet lyfter fram kvinnorna som i text, musik och arrangemang har gett oss älskade och ofta spelade jazzklassiker men som själva blivit bortglömda.  Kvinnor som Marian McPartland, Mary Lou Williams, Irene Higginbotham, Nancy Hamilton, Kay Swift, Dorothy Fields och Ann Ronell hamnar genom sina nutida systrar åter i ljuset. Många av dem var viktiga trendsättare som banade väg för manliga jazzgiganter som Miles Davis och Dizzy Gillespie.

Sisters of Jazz består av etablerade kvinnliga jazzmusiker från Danmark och Sverige och började som ett konsert-projekt till internationella kvinnodagen 2014. De spelar en bred repertoar som sträcker sig från swing och bebop via modernare jazz till nya kompositioner och arrangemang. Berättelser och anekdoter ramar in konserten och ger den en djupare innebörd. Konceptet har visat sig vara en hit och bandet har turnerat i både Danmark, Sverige och Tyskland med konsertföreställningen ”All About the Ladies” – a portrait of the hidden ladies of Jazz”.

Bandet ger också skolkonserter, inte bara för att upplysa och informera om de gömda glömda kvinnorna inom jazzen, utan även med förhoppningen att inspirera och uppmuntra unga kvinnor till att börja spela ett instrument och fatta intresse för jazzen.

Biljetterpriser:
Ordinarie 250:-, Jazz i Jemtland medlem 200:-, studerande/ungdom 100:-
 

Anna Pauline Andersson. foto Karolina Thorarensen
Pernille Bévort
Lis Wessberg. foto Karolina Thorarensen
Catrine Ullerup Frølund. foto Karolina Thorarensen
Benita Haastrup
Hilda Nordqvist. foto Ola Nordkvist

Gamla Teatern, Thoméegränd 20, 831 34 Östersund