Anat Cohen Quartet

tis 8 mars 19.30
Gamla Teatern Östersund

Anat Cohen - foto Augusta Sagnelli Anat Cohen - foto Augusta Sagnelli

Anat Cohen klarinett, saxofon
Jason Lindner piano 
Tal Mashiach kontrabas
Daniel Freedman trummor  

Anat Cohen är född i Tel Aviv i Israel som mellansyster i den berömda musikfamiljen. Tidiga influenser var t.ex. Sidney Bechet, Benny Goodman och Dexter Gordon. Efter skola och militärtjänstgöring, där hon spelade tenorsax så började hon på The Berklee College. Examen 1999 och därpå flytt till New York.

Under det senaste decenniet har Anat där etablerat sig som en betydande tenorsaxofonist, klarinettist, bandledare och kompositör. Är på väg att bli en av de stora. Spelar idag över hela världen på klubbar, festivaler och är rikligt prisbelönt. The Jazz Journalists Association har t ex åtta år i följd röstat fram Anat som årets klarinettist och hon har vunnit hjärtan och sinnen över hela världen med sin uttrycksfulla virtuositet och härliga scennärvaro.

– Anat gör vad alla äkta musikanter gör. Hon berättar historier från sitt liv med ett djup och en känsla som får lyssnaren att drömma, eftersträva och längta. Nat Hentoff

Själv säger hon: – Jag flyter mellan modern och traditionell jazz, mellan samba och choro. För mig är musiken en lysande upplevelse.

Jazz i Jemtland med samarbetspartners har nöjet att välkomna världsstjärnan Anat Cohen med den kompetenta Jason Lindner piano, basisten Tal Mashiach och Daniel Freedman på trummorna som spelat med artister som Sting, Wynton Marsalis för att bara nämna några.

Presenteras i samarbete med Musik Västernorrland, Klubb SAM och Länskulturen, Hörbart.

Entré 200:- Medlem 150:- Studerande/ungdom 100:- Stud./ungdom medlem 80:-

Jazzbuffé dukas fram från 18.00 på Gamla Teatern till ett pris av 99:-.

Jason Lindner Jason Lindner
Tal Mashiach Tal Mashiach
Daniel Freedman Daniel Freedman