High Coast Jazz Orchestra
med Cæcilie Norby

tors 21 jan 19.30
Gamla Teatern Östersund

Cæcilie Norby - foto Stephen Freiheit Cæcilie Norby - foto Stephen Freiheit
High Coast Jazz Orchestra - foto Lia Jacobi High Coast Jazz Orchestra - foto Lia Jacobi

Danska sångerskan Cæcilie Norby hyllas av fans, kritiker och många av världens främsta musiker. Norby har en bakgrund som rock- och soulsångerska. Känd i Danmark genom sina band Frontline och One Two och en av pionjärerna i Europa när det kom till att sammanföra jazzpubliken och de yngre rockintresserade.

Hon var första skandinaviska sångerska att få kontrakt med legendariska skivbolaget Blue Note Records som i 75 år gett ut jazzmusik med genrens största artister och själv har hon arbetat med bl a Mike Stern, Chick Corea och Kurt Elling. Hennes makalösa röst, spännvidd och spektakulära tolkningar gör att hon av och till jämförs med så stora namn som Dinah Washington och Aretha Franklin.

Missa inte världsklassångerskan Cæcilie Norby med nära en halv miljon sålda album. Nu för första gången i Östersund. Uppskattad av publik och lyssnare från alla läger; klassiskt, pop, rock och jazz. Omtyckt av alla som gillar melodier, som för Cæcilie är det viktigaste i musiken. 

High Coast Jazz Orchestra, HCJO med bl a Fredrik Lindborg, sax, leds av trumpetaren Fredrik Norén och firade för några år sedan 20 år som storband. Bandet har genom åren haft en lång rad gäster. Nu senast i september trummisen Adam Nussbaum och i januari 2015 vår egen jazzdrottning Rigmor Gustafsson

Presenterades i samarbete med Musik Västernorrland.