Mads Tolling Quartet
Vi firar Svend Asmussens 100-årsdag

tors 18 feb 19.30
Gamla Teatern Östersund

Birka bandet Jazz på Låtsas är förband från 18.30. Kom lite tidigare och njuta till jazz av Klara Ahlersten sång, Mattias Lundin bas, Ville Syri violin, Oscar Preibsch trummor, Petter Berg Aspen gitarr 

Mads Tolling i Miami Mads Tolling i Miami

Mads Tolling violin
Jacob Fischer gitarr
Kasper Tagel bas
Snorre Kirk trummor

Jazzikonen Svend Asmussen fyller 100 år den 28 februari och den två gånger Grammy Award-vinnande violinisten Mads Tolling – sedan 15 år bosatt i USA – hyllar ”The Fiddlin' Viking” i en stor konsertturné.

När Svend 2010 erhöll sin Lifetime Achievment Award vid en särskild konsert på Jazzhus Montmartre i Köpenhamn, var Mads en av de hyllande musikerna och det blev sedan gnistan till denna turné för jazzfiolvirtuosen inför hans 100-årsdag.

Med på ”resan” är Asmussens tidigare bandmedlem och gitarrist Jacob Fischer som i nästan två decennier har arbetat med de bästa skandinaviska musikerna och storheter inom jazzen som Art Farmer, Toots Thielemans, Lee Konitz m fl. Kasper Tagel är en dansk prisbelönt basist och kompositör som turnerat Europa runt under 2000-talet. Kvartetten fullbordas av Snorre Kirk (NO) på trummor som efter en kometkarriär på den Europeiska jazzscenen utvecklats till en fullfjädrad artist och kompositör.

Konserten kommer att spegla Svend A:s långa musikaliska liv. Ett svängigt och glittrande pärlband med idel välkända melodier. Ständiga signaturen June Night, Stardust, Den lille Ole, Swe-Danes Shuffle, Honeysuckle Rose osv, osv.  

Jacob Fischer - foto Lisbet Nielsen Jacob Fischer - foto Lisbet Nielsen
Kasper Tagel - foto Lars Wahl Kasper Tagel - foto Lars Wahl