Isabella Lundgren, Nordiska Kammarorkestern, Carl Bagge trio featuring Peter Asplund

onsdag 8 feb 19.30
Storsjöteatern Östersund

Isabella Lundgren. Foto Izabelle Nordfjell Isabella Lundgren. Foto Izabelle Nordfjell

Isabella Lundgren sång  
Carl Bagge piano  
Daniel Fredriksson trummor
Niklas Fernqvist bas  
Peter Asplund trumpet
 
Nordiska Kammarorkestern, i Sundsvall sedan 1990 är en av ca 30 st. helprofessionella fasta orkestrar som finns i Sverige. I slutet av november året 2014 släppte orkestern det kritikerrosade albumet Somehow Life Got In the Way med Isabella, Carl Bagge Trio och Peter Asplund, som 2015 vann Orkesterjournalens pris för årets bästa jazzskiva, Gyllene Skivan.  

Isabella Lundgren är Sveriges nya stjärnskott på jazzhimlen. År 2015 vann hon P2:s Jazzkatten, Sveriges största jazzpris, i kategorin årets musiker. Men vägen dit har inte varit helt rak. I fyra år, mellan 18 och 22, i USA och applåderad som artist på konserthus och klubbar runtom i New York parallellt med studier och med ett allt rörigare liv. Åter till Sverige för 6-7 år sedan och en nystart på karriären. Albumet från 2014 fick bl a högsta poäng i SvD och ur recensionen saxar vi ”Isabella Lundgren etablerar sig slutgiltigt som en av de starkaste jazzvokalister vi har haft i Sverige. Tonsäker och med utsökt känsla för jazzens tajming och frasering, men också … med förmåga att beröra”.

Konserten i februari 2016 i ett utsålt Konserthus i Stockholm fick strålande kritik och ”Isabella sydde igen revan mellan jazztrio och kammarorkester” var ett omdöme.

Väl valda stycken ur den amerikanska sångboken plus bl. a. några fina kompositioner av Peter Asplund bjuder kvällen på.

Presenteras i samarbete med Musik Västernorrland.
 
 

Isabella Lundgren. Foto Lia Jacobi Isabella Lundgren. Foto Lia Jacobi
Isabella Lundgren och Peter Asplund. Foto Lia Jacobi Isabella Lundgren och Peter Asplund. Foto Lia Jacobi