Jan Lundgren Trio
featuring Hannah Svensson

torsdag 20 april 19.30
Gamla Teatern Östersund

Zoltén Csörsz, Jan Lundgren och Mattias Svensson. Foto  Luca d’Agostino Zoltén Csörsz, Jan Lundgren och Mattias Svensson. Foto Luca d’Agostino

Jan Lundgren piano
Mattias Svensson bas
Zoltán Csörsz trummor
Hannah Svensson sång
 
Ett efterlängtat återbesök av Hannah Svensson som presenteras klockrent genom att saxa ur en recension – Hannah Svensson har på relativt kort tid sjungit sig in i den svenska eliten bland jazzsångerskor. Hon framför både gamla jazzklassiker och nyare material med samma varma intensitet, närhet, innerlighet och självklarhet i rösten. Frasering och tajming är strålande och hon levererar sprudlande scatsång som om hon aldrig gjort annat! (Blekinge Läns Tidning)

Jan Lundgren är en av Sveriges mest kända och uppskattade pianister. Efter ”Upptäckten” av Arne Domnérus har han spelat med musikanter som Putte Wickman, Bernt Rosengren, Monica Zetterlund och otaliga andra stora svenska och internationella musiker. Balansen mellan att dels vårda originalmusiken men samtidigt leverera personliga, intrikata, harmoniskt skimrande och rytmiskt swingmättade improvisationer, har blivit något av Jans signum.

Mattias Svensson har spelat bas i Jans trio i många år. En av de mest lysande och efterfrågade basisterna i sin generation med ett unikt sound.  På turnéer över hela världen.

Zoltán Csörsz är en av de mest anlitade trumslagarna i Sverige. Efterfrågad för sin all-round kapacitet och mångsidighet. De senaste åren har Zoltan, förutom med Jan Lundgren, spelat med toppmusiker som Lina Nyberg, Magnus Lindgren, Anders Bergcrantz, Bobo Stensson, Ulf Wakenius och många andra.


Presenteras i samarbete med Estrad Norr.
 

Hannah Svensson. Foto Pelle Lundberg
Hannah Svensson. Foto Pelle Lundberg
Jan Lundgren Trio. Foto Martin Magntorn
Jan Lundgren Trio. Foto Martin Magntorn
Hannah Svensson. Foto Goran James Djordjevic
Hannah Svensson. Foto Goran James Djordjevic