Mads Mathias Quartet (DEN)

torsdag 23 mars 19.30
Gamla Teatern Östersund

Mads Mathias. Foto Karolina Zapolska Mads Mathias. Foto Karolina Zapolska

Mads Mathias sång, altsax
Martin Schack piano
Morten Ankarfeldt kontrabas
Espen Laub trummor
 
Mads Mathias, född tidigt 80-tal, sångare/låtskrivare och multiinstrumentalist är idag en lysande stjärna i sitt hemland Danmark. Publiken har lärt sig älska hans karismatiska framträdanden, pigga personlighet och kreativa och fantasifulla låtar. Några av hans stora inspirationskällor är Nat King Cole, Frank Sinatra och Harry Connick Jr.

Han upptäckte tidigt sin egen musikalitet. Redan som elvaåring började han spela saxofon. En bilolycka höll emellertid på att sätta stopp för karriären redan när han var 17 år. Mads skadade fingrar på en hand illa och började sjunga och skriva egna sånger i stället. Men bara några år senare, efter en framgångsrik rehabilitering tog han upp saxofonen igen och började studera vid Rhythmic Music Conservatory i Köpenhamn.

Under de tre senaste åren har hans musikkarriär gått stadigt uppåt och debutalbumet Free Falling gav honom utmärkelsen Best New Danish Jazz Artist of the Year.

Med sig har han Martin Schack piano, Espen Laub, som är en av de mest lyhörda efterfrågade, trumslagarna i Köpenhamn just nu, och Morten Ankarfeldt kontrabas.

Humoristisk och svängig, musik som starkt påminner om den som en gång framfördes av Nat King Cole & Co är det som kvällen bjuder.

Presenteras i samarbete med Länskulturen, Hörbart.

Mads Mathias. Foto Mette Kramer Mads Mathias. Foto Mette Kramer
Mads Mathias. Foto Karolina Zapolska Mads Mathias. Foto Karolina Zapolska