Rigmor Gustafsson kvartett

torsdag 23 feb 19.30
Gamla Teatern Östersund

Rigmor. Foto Magnus Selander Rigmor. Foto Magnus Selander

Rigmor Gustafsson sång  
Jonas Östholm piano
Martin Höper bas  
Chris Montgomery trummor
 
Rigmor Gustafsson, är unik på den svenska jazzscenen. Fyra av hennes senaste album har sålt guld, ett facit som värmländskan är ensam om. När Rigmor 2005 belönades med sin första guldskiva för Close To You hade ingen gått till en svensk jazzsångerska sedan 1991, (Monica Z med albumet Varsamt). Till albumet Alone with you, som gav en Grammis 2008, skrev Rigmor all musik och de flesta texterna och producerade också tillsammans med mästerbasisten Lars Danielsson.Hon har förstås också mottagit många priser genom åren och i november 2013 tilldelades hon det mest prestigefyllda svenska jazzpriset av alla; Kungliga Musikaliska Akademins jazzpris.

Rigmor Gustafsson, leading lady av svensk jazz, har hela världen som arbetsfält och turnerar frekvent med egen kvartett och som gästartist. Senast hos oss i januari 2015 och i mellan-norrland med storbandet HCJO inför fullsatta hus. 

Nu på en ny norrlandsturné men då med sin egen kompetenta, samspelta trio med Jonas Östholm, Martin Höper och Chris Montgomery.

Som förband lyssnar vi på Ugetsu.  Alla fem går på Södra Latins musikgymnasium och vann Svensk jazz turnépris vid en final på Fasching i september 2016.

Presenteras i samarbete med Musik Västernorrland.
 

Ugetsu från Södra Latins musikgymnasium Ugetsu från Södra Latins musikgymnasium