Tia Fuller Quartet

torsdag 22 mars 19.30 - 18.30 förband
Marité, Sjötorget Östersund

Tia Fuller. Foto Jerris Madison

Tia Fuller saxofon
Shamie Royston piano
Mimi Jones bas
Joe Dyson trummor          
 
Utanför jazzkretsar är Tia Fuller mest känd som kompmusiker till ingen mindre än Beyoncé. Hon har också låtit sin saxofon ljuda tillsammans med stjärnor som Nancy Wilson, Geri Allen, Ralph Peterson och Aretha Franklin.

Men Tia Fuller är en stor stjärna på egen hand och faktum är att hon för det mesta sysslar med jazzmusik både som musiker, bandledare och som professor i jazz vid Berklee i Boston. Hon har spelat över hela världen med egen kvartett men även som medlem i andra renommerade konstellationer.

Shamie Royston är äldre syster till Tia, leder egen trio och spelar med kraft och energi. Basisten Mimi Jones är en av de mest efterfrågade i branschen med en egen gryende karriär som bandledare medan Joe Dyson, som härstammar från New Orleans, är ytterligare en i raden av fantastiska trumslagare från denna jazzens födelsestad. 

Jazzkritiker ”over there” beskriver Tias spelstil som ”explosiv och ofta skitig” och menar att hon ”påminner om Blue Notes minnesvärda sextiotal då jazz hade själ – och en melodi som gick att minnas även nästa dag”.

18.30 Förband, BAE Quintet bästa unga jazzgrupp 2016 på Fasching med trumpetaren Björn Atle som 2014 vann solistpriset med en annan grupp.
 
 
Presenteras i samarbete med Musik Västernorrland och Klubb SAM.

Tia Fuller. Foto Jerris Madison
Shamie Royston
Mimi Jones. Foto Nicolas Carter
Joe Dyson