Arild Andersen New Quartet

tisdag 5 februari 19.30
Gamla Teatern Östersund - Jazztallrik från 18.00

Paolo Vinaccia, Arild Andersen och Tommy Smith

Tommy Smith tenorsaxofon
Carsten Dahl piano
Arild Andersen bas
Paolo Vinaccia trummor
 
Arild Andersen är en legendarisk basist, en av nordens internationellt mest uppmärksammade jazzmusiker.  Redan 1967 började han spela med Jan Garbarek. På 70-talet spelade han med Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon, George Russell m fl. för att sedan på 80-talet starta sitt legendariska band Masqualero. Men framför allt är han fast förankrad i nutiden, och hans stora spelglädje och kreativitet kombineras med en utsökt teknik.

Arild Andersen trio med skotten Tommy Smith på tenorsax och italienske trummisen Paolo Vinaccia, som spelat ihop och turnerat världen runt i 12 år, är nu utökad till kvartett med den gränsöverskridande danske pianisten Carsten Dahl.

Carsten Dahl anses idag vara en av de mest innovativa och strålande improviserade musikerna. Hans långtgående talang verkar vara obegränsad. Han uttrycker sig fritt i jazztraditionen och spelar samtidigt som en improviserande kompositör på en original och berättande sätt som mycket få. Han komponerar också orkesterverk, bidrar till mer än 300 cd-skivor och har fått otaliga priser och beröm från granskare över hela världen.
 
Lekfullhet och intensivt samspel kan vi vänta oss med skön, svängig musik av högsta internationella klass.
 
Lyssna och se gärna på vår hemsida jazzijemtland.se
 
Entré 250: - Medlemmar 200: - Studerande/ungdom 100: -
 

Tre ljudfiler från
In-House Science
Arild Andersen Trio
ECM 2594 - 2018

Science

Mira

Venice
Tommy Smith
Paolo Vinaccia
Arild Andersen. foto Vidar Ruud
Carsten Dahl. foto Liselotte Sabroe