Elisabeth Melander JazzAppear
med Håkan Broström

tisdag 9 april 19.30
Gamla Teatern Östersund - Jazztallrik från 18.00

Elisabet Melander. foto Leon Hamnede
Elisabeth Melander & Anders Bergcrantz. foto Lasse Fagerberg

Elisabeth Melander sång
Anders Bergcrantz trumpet/horn
Håkan Broström saxofon
Håkan Rydin piano
Göran Schelin bas
Lars Beijbom trummor
 
Elisabeth Melander är en av svensk jazz mest hyllade röster med en lång karriär bakom sig - turnéer, festivaler, inspelningar och medverkan i många radio- och TV- program både i Sverige och utomlands. Född i Boden men sedan 1985 verksam som lärare/pedagog vid Musikhögskolan i Malmö där hon tidigt etablerade den första utbildningen inom jazz-och rocksång i Sverige.
 
JazzAppear leds av Elisabeth och är en spännande, nyskapande konstellation varierad i format och medlemmar. Nu på sällsynt turné i Norrland med musiker ur vår svenska sydliga jazzelit. T.ex. en av landets främsta trumpetare med hela världen som arena Anders Bergcrantz.    
 
Själfullhet, värme och känsla tillsammans med unik improvisationskonst präglar gruppen som levererar ”nytänk” i sofistikerade och spännande arrangemang. Egna kompositioner varvade med mer kända låtar och en hel del ur The American Songbook räknar vi med.

Anders Bergcrantz är en av landets främsta trumpetare med hela världen som arena, såväl som gästsolist som med egna grupper. Har givit ut sju egna album och förärats en mängd utmärkelser, bl a Orkesterjournalens ”Gyllene Skiva” 2007 samt SR’s ”Jazzkatten” för bästa svenska jazzmusiker.

Saxofonisten Håkan Broström har sin hemvist i Norrbotten Big Band men driver flera projekt vid sidan av att vara storbandsmusiker. Håkans New Blues Transfusion besökte oss senast den 22 januari 2019.

Håkan Rydin har en imponerande meritlista och spelat med storheter som Thad Jones, Pepper Adams, David Liebman, Red Mitchell, Etta Cameron, Arne Domnérus m fl. Kanske mest känd som ledare för den den legendariska gruppen Nexus

Göran Schelin är en efterfrågad basist, kompositör och bandledare. 30 år som musiker med turnéer både i Sverige och utomlands. Vann priset ”Jazz i Sverige” 1985 med gruppen Wail. Göran är jazzpedagog och även medlem i Beijbom Orchestra Six.

Lars Beijbom är en gedigen arrangör, kompositör, producent och trumslagare. Efter studier på Berklee tillbaka till Stockholm för ett samarbete med bland andra Red Mitchell. Har senare arbetet med Dionne Warwick och Dee Dee Bridgewater sam ledare för Erling Kroner Big Band.

Entré 250: - Medlemmar 200: - Studerande/ungdom 100: -
Förköp HÄR & Visit Östersund (turistbyrån) 063-701 17 00