Gurls

tisdag 26 mars 19.30 / 18.30 förband från Birka
Gamla Teatern Östersund - Jazztallrik från 18.00

Gurls. foto Julia Marie Naglestad
Gurls. Beirut & Beyond International Music Festival dec 2018. foto Helene Tarabay

Ellen Andrea Wang bas
Hanna Paulsberg saxofon
Rohey Taalah sång

Brittiska dagstidningen The Guardian omnämnde för några år sedan Ellen Andrea Wang som en av världens bästa unga kvinnliga jazzmusiker. Men själv är inte den norska kontrabasisten så noga med genrer. För henne är jazz frihet – frihet att röra sig över gränser, att följa sin musikaliska nyfikenhet och att ständigt utforska sitt instrument.
 
I Gurls spelar hon tillsammans med Hanna Paulsberg (saxofon) och Rohey Taalah (sång). Alla är ledare för sina egna band och stora namn på den norska jazz-och soulscenen, kända även internationellt. 2017 tog de sig tid att förenas i ett gemensamt projekt och efter ett framträdande på den norska grammisgalan Spellemansprisen och albumet Run Boy, Run i början av 2018 har det tagit ordentlig fart för trion.
 
Avväpnande och chosefritt rör sig trion runt funkig, svängig jazz med nickningar till hip hop och klubbmusik i ett fascinerande harmoniskt samspel.  
                                                                                         
Musiken är väldigt medryckande. Vi har hela tiden glimten i ögat, jag tror att det smittar av sig, säger Ellen Andrea Wang i en intervju.

Hanna besökte Jazz i Jemtland nov 2015 med sin Hanna Paulsberg Concept.  
 
Presenteras i samarbete med Klubb SAM.

Rohey Taalah. foto Helge Brekke
Hanna Paulsberg. foto Helge Brekke
Ellen Andrea Wang. foto Helge Brekke