Marius Neset Quintet

torsdag 21 mars 19.30 / 18.30 förband från Birka
Gamla Teatern Östersund - Jazztallrik från 18.00

Marius Neset Quartet. foto Tore Sætre

Marius Neset sax
Ivo Neame piano
Jim Hart vibrafon/marimba
Michael Janisch bas
Anton Eger trummor     

Marius Neset är en 33-årig norsk saxofonist och kompositör, bosatt i Köpenhamn sedan 2003. Blev känd för den skandinaviska publiken med bandet JazzKamikaze som spelade på många festivaler och klubbar under åren 2006-2009.

Bland unga, nya musiker är han nu en som syns mest på Europas och övriga världens scener. Den enda musikern bosatt i Europa som 2016 tog sig in på amerikanska jazztidningen Down Beats lista ”25 for the future, that will shape the future of the jazz in the years to come”. Ett av många bevis på hans höga nivå.

Han har vunnit en rad musikpriser och i juni 2017 spelade han för en nöjd Wayne Shorter på Polarprisgalan i Stockholm och nyligen kunde han höras och ses på SVT i en hyllnings-konsert till Esbjörn Svensson.

Med i kvintetten internationella toppmusiker från London, Jim Hart och Michael Janisch, Ivo Neame från Basel och köpenhamnaren Anton Eger på trummorna.    
                                                            
Han rosas inte bara för sina skivor-på scenen är han spännande, ständigt överraskande. Musiken är ömsom kantig och ekvilibristisk ömsom lyrisk och svindlande vacker.                                                                          

Presenteras i samarbete med Musik Västernorrland och Klubb SAM.
 

Marius Neset. foto Lisbeth Holten
Ivo Neame. foto Schorle
Jim Hart. foto Alex Bonney
Michael Janisch. foto Monika S Jakubowska
Anton Eger. foto Antonio Porcar Cano