New Blues Transfusion
featuring Anna Sahlene

tisdag 22 jan 19.30 / 18.30 förband från Birka
Gamla Teatern Östersund - Jazzbuffé från 18.00

New Blues Transfusion

Anna Sahlene sång
Håkan Broström saxofon
Max Schultz gitarr
Leo Lindberg hammondorgel
Chris Montgomery trummor
 
Saxofonisten Håkan Broström har sin hemvist i Norrbotten Big Band men driver flera projekt vid sidan av att vara storbandsmusiker. I New Blues Transfusion söker han rötterna i 60-talets orgeljazz och hard bop tillsammans med svensk bluesgitarrs nestor Max Schultz, den drivne trumslagaren Chris Montgomery och det unga stjärnskottet Leo Lindberg (basar med vänstern) på hammondorgeln. Sedan våren 2017 ingår även den rutinerade och otroligt begåvade sångerskan Anna Sahlene i gruppen.
 
Det blir orgeldriven själfull blues uppblandad med flyhänta improvisationer i en repertoar präglad och inspirerad av Horace Silver, Wayne Shorter och John Coltrane. Be-bop, neo-bop, funky hardbop, jazz-rock, "gammelblues" och orgeljazz med ett enormt sväng tar plats i smältdegeln och förklarar begreppet transfusion.

Anna Sahlene gjorde redan som tioåring tv-debut i Astrid Lindgrens klassiska familjeserie Alla vi barn i Bullerbyn – regisserad av Lasse Hallström. 2002 slog hon igenom som artist på bred front i Sverige, då hon representerade Estland i Eurovision Song Contest med singeln Runaway, som blev en stor hit i Sverige och Europa.

Anna är en artist med ett brett musikaliskt kunnande och har släppt tre soloalbum. Med skivan Roses visade Anna prov på sin färdigheter som låtskrivare och tillsammans med bland annat Grammy-nominerade Steve Robson, blev albumet en musikalisk djupdykning och en hyllning till Annas egna förebilder.

Entré 250: - Medlemmar 200: - Studerande/ungdom 100: -
 

Anna Sahlene. foto Niclas Brunzell
Håkan Broström pressbild
Max Shultz. foto Pelle Piano
Leo Lindberg. foto Felix Berg
Chris Montgomery