High Coast Jazz Orchestra
featuring Dick Oatts - Parker 100 år !

tisdag 25 februari 19.30
Gamla Teatern Östersund - Jazztallrik från 18.00

High Coast Jazz Orchestra. foto Maria-Thérèse Sommar
Dick Oatts. foto Chantal De Villiers

Altsaxofonisten Charlie Parker skulle ha fyllt 100 år 2020. Få musiker har påverkat jazzmusiken så mycket som denne gigant. En av förgrundsfigurerna i skapandet av be-bop jazzen. Parker spelade med Dizzy Gillespie, Thelonius Monk, Miles Davis och Bud Powell men framför allt ihågkommen som en solist som på egen hand kunde skapa magi.
 
Saxofonisten/multiinstrumentalisten Dick Oatts från USA är en kär vän till HCJO och en av vår tids stora jazzmusiker med världen som arbetsfält. Han har bl a under lång tid med sin saxofon lett det legendariska Vanguard Jazz Orchestra på jazzklubben Village Vanguard i New York.

HCJO, regionens eget storband, leds som vanligt av trumpetaren Fredrik Norén, är på denna turné toppad med ett par unga jazzmusiker med anknytning till Norrland, Lars Ullberg från Piteå spelar första trombon och Isac Åberg från Skorped, tidigare medlem i ungdoms-storbandet LUST spelar med i trumpetsektionen.
 
Storbandet firar i kväll minnet av saxlegenden genom att spela musik som förknippas med antingen kompositören eller artisten Charlie Parker.

Entré 250: - Medlemmar 200: - Studerande/ungdom 100: -

Presenteras i samarbete med Musik Västernorrland.

HCJO & Dick Oatts Together Again skivomslag. foto Maria-Thérèse Sommar