Maria Kvist Trio

tisdag 17 mars 19.30
Gamla Teatern Östersund - Jazztallrik från 18.00

Maria Kvist. foto Isak Andersson

Maria Kvist piano
Tove Brandt bas
Martina Almgren trummor
Gästartist Kjell-Erik Eriksson fiol

Maria Kvist är uppvuxen i en musikalisk familj i Jämtland, hon började sin karriär när hon uppträdde med sin far. Hon intresserade sig för jazz under sista året på gymnasiet och fortsatte studera jazz under åren på folkhögskolan Birka.
Maria tog sig sedan vidare till Berklee College of Music i Boston USA samt Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Maria har sedan dess arbetat som professionell pianist och i olika konstellationer samt medverkat på inspelningar. Maria Kvist har etablerat sig som en av Sveriges mest anlitade pianister med starkt uttryck och som en sprudlande musikant. Maria har släppt sin fjärde kvartettskiva under 2019 och bl a turnerat i Estland under hösten.

Kvällens trio kommer att spela musik från hennes skivor och även från en kommande skiva med trio som är folkmusik i ett samarbete med Uppsala universitet, filmare, arkeologer i projektet “Explorative Imagnaries”.
Maria Kvist nominerades till Sveriges radios pris Jazzkatten för årets grupp 2019 och bjuder på en vokal och instrumental konsert.

Maria, Tove Brandt och Martina Almgren spelar även tillsammans i gruppen Systrarna där även Lina Nyberg, Sofia Pettersson och Christina Gustafsson ingår.

Samspel, energi och spelglädje är ledord i Maria Kvist Trio, där gruppens medlemmar alla bidrar till ett kollektivt sound och sväng.

Kvällens trio utökas med gästartisten Kjell-Erik Eriksson (Hoven Droven, Triakel, mfl) som medverkar på fiol i ett par nummer.
 

Gästartist Kjell-Erik Eriksson. foto Eva Aspling
Tove Brandt. foto Kjell Oscarsson Sveriges Radio
Martina Almgren. foto Emelie Asplund