Tobias Wiklund Quartet

tisdag 28 feb 19.30
Gamla Teatern Östersund

Tobias Wiklund Quartet. foto från Theater Münster, Tyskland

Tobias Wiklund kornett
Simon Toldam piano
Lasse Mørck bas
Daniel Fredriksson trummor

Tobias Wiklund Quartet fullkomligt flyger fram som ett av de snabbast växande namnen på den Europeiska jazzscenen.  

Bandets säregna mix av traditionell jazz och spännande improvisation fick franska ”Rolling Stone Magazine” att kalla musiken ”Mästerlig”

Den nya skivan Silver Needle utnämndes till ”veckans musik” i de stora tyska radiodistrikten NDR och SWR. Tobias Wiklund är en utav få i sin generation som valt kornetten som sitt huvudinstrument och med den följer en mjukare mer melodiösa klang som direkt för tankarna tillbaka till jazzens rötter där både King Oliver och Louis Armstrong valde just detta karaktäristiska instrument.

Kvartettens stora respekt för jazzens tradition gifter sig elegant med modernare tongångar och bildar ett banbrytande uttryck som både kan tyckas vara unikt och välbekant på samma gång. Influenser som Louis Armstrong, Miles Davis och Ornette Coleman möts sömlöst i detta helt egna musikaliska universum som trots avstickare till jazzens alla hörn och kanter ständigt har svänget nära till hands, en tydlig riktlinje för bandets inbjudande experimentlusta.
Inget tycks omöjligt för denna grupp som består av nordens mest lyhörda musiker och improvisatörer.

Det musikaliska uttrycket är både medryckande, uttrycksfullt och kul, alltid med en ständigt närvarande eftertänksamhet. Välkommen till en spännande konsert som utan tvekan ger dig vingar!
 

Biljetterpriser:
Ordinarie 250:-, Jazz i Jemtland medlem 200:-, studerande/ungdom 100:-

Tobias Wiklund. foto Mike Højgaard
Simon Toldam
Lasse Mørck
Daniel Fredriksson. foto Sune Andersson

Gamla Teatern, Thoméegränd 20, 831 34 Östersund