Olga Konkova solo - ons 25 nov

Olga Konkova piano
Gästspel av Roy Okutani trumpet
Ons 25 nov 19.30. Fri entré  Birka Folkhögskolas aulan

Pianisten Olga Konkova kommer ursprungligen från Moskva men bor nu i Oslo. Roy Okutani är född i Hilo på Hawaii och bor numera i Östersund. De två möttes kort i Boston, Massachusetts 1994 medan Olga studerade och Roy undervisade vid Berklee College of Music. Olga kommer att presentera en konsert med improviserad musik baserad på Olgas orginal kompositioner, jazzstandards och poplåtar. Roy Okutani gästspelar med Olga på några låtar.

Olgas influenser kommer ifrån Herbie Hancock, Bill Evans, Keith Jarrett och Joni Mitchell. Olga har precis släppt sin kritikerrosade CD The Goldilocks Zone och har framträtt med Helge Sunde, Marilyn Mazur, Audun Kleive och många andra.

Birkas aulan har en av Sveriges finaste Steinway flygel.

Olga återkommer till Jazz i Jemtland med en kvartett, där även Roy Okutani är med.
 

 

 

Arkiv

Länkar

-

Senate inlägg