Det här är en nyhet

Göran Jonsson presenterar sin bok Frihetens blå toner - En berättelse om jazzen i Sverige i pausen mellan förbandet och Marius Neset Quintet torsdag 21 mars. Cirka 19.10.

Göran Jonsson, född i Östersund 1960, berättar om sin aktuella och kritikerhyllade bok Frihetens blå toner - En berättelse om jazzen i Sverige. I boken ryms 100 år av musikhistoria, första gången ordet jazz nämndes i svensk press var nämligen 1919.
 
Pressröster:
”Det är en anmärkningsvärt bra bok. Jonsson sätter in musiken i ett sammanhang, han berättar belysande anekdoter utan att bli pladdrig och boken svänger faktiskt, genom sitt sätt att skifta tempo och börja varje kapitel från en ny vinkel, som på en väl komponerad vinyl-lp.”
Carsten Palmaer i Aftonbladet
 
 ”Jonsson lyckas med konststycket att både lägga ut händelserna på en kronologisk linje och analysera stilar och motsättningar, utan att missa de goda anekdoterna. ”
Kalle Lind i Expressen

”En oerhört rik och tillgänglig berättelse om den svenska jazzens utveckling fram till idag, satt i ett sammanhang, med tiden, med andra genrer.”
Torbjörn Flygt i Sydsvenska Dagbladet

Beställ boken här

Arkiv

Länkar

-

Senate inlägg